Sauvignon blanc z Marlborough, chyba najlepiej na świecie znanego winiarskiego regionu Nowej Zelandii, na ogół kojarzy się z bardzo wytrawnym, silnie kwasowym winem. Ta "kościstość" jest na tyle typowa, że stała się jednym z głównych stylów win z tego szczepu.
White Cliff bardzo dobrze mieści się w tym nurcie. Wino jest rześkie, orzeźwiające, umiarkowanie mocne (12,5%), bardzo limonkowo - agrestowe. Jednak poza tymi "zielonymi", kwasowymi smakami czuć w nim trochę słodkiej łagodności - mango, brzoskwinię, morelę nadającej miłej w ustach okrągłości. Dzięki temu powinno zadowolić nie tylko miłośników wytrawnego hardcore'u, ale również zwolenników bardziej umiarkowanych w swej intensywności wrażeń.
Wino do kupienia w kilku sieciach handlowych, 30 zł to najniższa cena tej butelki.
White Cliff bardzo dobrze mieści się w tym nurcie. Wino jest rześkie, orzeźwiające, umiarkowanie mocne (12,5%), bardzo limonkowo - agrestowe. Jednak poza tymi "zielonymi", kwasowymi smakami czuć w nim trochę słodkiej łagodności - mango, brzoskwinię, morelę nadającej miłej w ustach okrągłości. Dzięki temu powinno zadowolić nie tylko miłośników wytrawnego hardcore'u, ale również zwolenników bardziej umiarkowanych w swej intensywności wrażeń.
Wino do kupienia w kilku sieciach handlowych, 30 zł to najniższa cena tej butelki.