Wina musujące - metoda klasyczna vs metoda Charmata
rozpoczęcie
2020-02-17, godz: 18.00
zakończenie
2020-02-17, godz: 19:30
Warszawa, woj. mazowieckie
Noakowskiego 16
Noakowskiego 16
Niegdyś mało popularne i kojarzone głównie z sylwestrem i Formułą 1 wina musujące, stają się coraz bardziej pożądane dzięki wszechobecnej modzie na Prosecco. Jak mają się do tego wina produkowane metodą szampańską? Podczas degustacji dotkniemy tematu niezwykle delikatnego, czyli bąbelków i sposobów ich wytwarzania.
Degustację w warszawskim BARaWINO poprowadzi Małgorzata Sułek: manager w Kondrat Wina Wybrane, miłośnik wina oraz znawca tematu. Na spotkaniu, które odbędzie się 17 lutego (poniedziałek) 2020 roku będzie można spróbować sześciu win. Koszt uczestnictwa w wydarzeniu to 150 zł/os. Cena obejmuje kieliszek każdego z prezentowanych win oraz przekąski.
Lista degustowanych win:
Masia d’Or Chardonnay Brut Cava DO
Giusti Extra Brut Asolo Prosecco Superiore DOCG
Artisan Zweigelt Rose Frizzante Pure
Domaine Bousuqet Rosé Brut Méthode Traditionnelle
Haton Brut Classic Champagne AC
Joao M. Barbosa Ninfa Reserva Blanc de Noirs Brut Nature
Degustację w warszawskim BARaWINO poprowadzi Małgorzata Sułek: manager w Kondrat Wina Wybrane, miłośnik wina oraz znawca tematu. Na spotkaniu, które odbędzie się 17 lutego (poniedziałek) 2020 roku będzie można spróbować sześciu win. Koszt uczestnictwa w wydarzeniu to 150 zł/os. Cena obejmuje kieliszek każdego z prezentowanych win oraz przekąski.
Lista degustowanych win:
Masia d’Or Chardonnay Brut Cava DO
Giusti Extra Brut Asolo Prosecco Superiore DOCG
Artisan Zweigelt Rose Frizzante Pure
Domaine Bousuqet Rosé Brut Méthode Traditionnelle
Haton Brut Classic Champagne AC
Joao M. Barbosa Ninfa Reserva Blanc de Noirs Brut Nature
dane organizatora:
BaraWino, 668 671 393