Kuchnia Włoska SPOT To Eat

rozpoczęcie 2020-02-08, godz: 14:00
zakończenie 2020-02-08, godz: 17:00
Poznań, woj. wielkopolskie
Dolna Wilda 87
Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują włoskie dania z różnych regionów.

Menu:
✔️ crostini z pesto z rukoli
✔️ risotto bianco z kurkami
✔️ tarta z kurkami i gorgonzolą
✔️ sałata z chrupiącą szynką
✔️ domowy makaron
✔️ bazyliowe pesto alla genovese
✔️ sos carbonara
✔️ tagliatelle z krewetkami
✔️ tiramisu
✔️ zabajone

Maja Skorupska – pasjonatka doskonałego jedzenia
w wersji slow food, w wydaniu prostym
i na co dzień; autorka popularnego bloga kulinarnego, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektorka języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych; uwielbia kuchnię włoską, ale czerpie, co najlepsze
z różnych kuchni całego świata.

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
dane organizatora: SPOT, spot.poznan.pl