Azja vol. 2. SPOT To Eat
rozpoczęcie
2020-02-22, godz: 14:00
zakończenie
2020-02-22, godz: 17:00
Poznań, woj. wielkopolskie
Dolna Wilda 87
Dolna Wilda 87
Razem z Sandrą Sowińską przygotujemy najpopularniejsze azjatyckie potrawy. Przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów.
Menu:
♦️ laksa – singapurska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym
♦️ bulgogi – koreańska marynowana wołowina
♦️ bao – (własnoręcznie robione) bułki bao ze słodko ostrym boczkiem, sezamowymi ogórkami i piklami z czerwonej cebuli
♦️ mapo tofu – chińskie danie z mielonej wołowiny, tofu oraz sosu z fermentowanej fasoli z dodatkiem dużej ilości syczuańskiego pieprzu
♦️ tteokbokki – koreańskie kluski ryżowe w ostrym sosie na bazie pasty gochujang
♦️ adobo – filipiński gulasz z ananasem
♦️ Bún bò Nam Bộ – sałatka z wołowiną i makaronem w stylu południowo-wietnamskim
♦️ Tang Yuan – kulki ryżowe z nadzieniem z czarnego sezamu w słodkiej zupie imbirowej
Sandra Sowińska – pasjonatka dobrego smaku
i autentyczności w gotowaniu; gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei, Malezji, Singapuru i Filipin.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Menu:
♦️ laksa – singapurska zupa z krewetkami i mlekiem kokosowym
♦️ bulgogi – koreańska marynowana wołowina
♦️ bao – (własnoręcznie robione) bułki bao ze słodko ostrym boczkiem, sezamowymi ogórkami i piklami z czerwonej cebuli
♦️ mapo tofu – chińskie danie z mielonej wołowiny, tofu oraz sosu z fermentowanej fasoli z dodatkiem dużej ilości syczuańskiego pieprzu
♦️ tteokbokki – koreańskie kluski ryżowe w ostrym sosie na bazie pasty gochujang
♦️ adobo – filipiński gulasz z ananasem
♦️ Bún bò Nam Bộ – sałatka z wołowiną i makaronem w stylu południowo-wietnamskim
♦️ Tang Yuan – kulki ryżowe z nadzieniem z czarnego sezamu w słodkiej zupie imbirowej
Sandra Sowińska – pasjonatka dobrego smaku
i autentyczności w gotowaniu; gotuje od kiedy pamięta, wychowała się w kuchni, w restauracji rodziców. Podróżuje po całym świecie, jednak największą miłością darzy Azję, gdzie poznawała sekrety kuchni Tajlandii, Wietnamu, Japonii, Korei, Malezji, Singapuru i Filipin.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
dane organizatora:
SPOT, spot.poznan.pl