Ostatni weekend marca w warszawskiej restauracji Zielony Niedźwiedź (ul. Smolna 4, wjazd od ul. Z. Herberta, dawna L. Kruczkowskiego) upłynie pod znakiem kuchni węgierskiej.
Przez trzy dni serwowane będą potrawy z okolicznościowego menu wraz z dobranymi do nich winami węgierskimi i polskimi. 24 marca, podczas kolacji, o Węgrzech i tamtejszych winach opowiedzą Anna Butrym (hungarystka, tłumaczka) oraz Łukasz Ostrowski (sommelier, redaktor winformacja.pl).
W czasie weekendu będzie można także kupić książki oraz artykuły spożywcze, zaś dla dzieci zorganizowane zostaną mini warsztaty kulinarne.
Przez trzy dni serwowane będą potrawy z okolicznościowego menu wraz z dobranymi do nich winami węgierskimi i polskimi. 24 marca, podczas kolacji, o Węgrzech i tamtejszych winach opowiedzą Anna Butrym (hungarystka, tłumaczka) oraz Łukasz Ostrowski (sommelier, redaktor winformacja.pl).
W czasie weekendu będzie można także kupić książki oraz artykuły spożywcze, zaś dla dzieci zorganizowane zostaną mini warsztaty kulinarne.